Viva Hollandia

Ik ben een nationalist, niet alleen tijdens het wk, maar ook gewoon in het dagelijks leven. Ik voel namelijk altijd de enorme drang om voor Nederland op te komen. De meeste Nederlanders hebben eigenlijk altijd wat te klagen. Nu, in deze tijd vol rampspoed en ongein, vinden we allemaal wat. Voor derde generatie buitenlanders aka Nederlanders met een bruin getinte huid, bruine ogen en donker haar willen heel graag laten weten dat het land waar ze in wonen (maar wat niet hun land is, zogenaamd) niks goed kan doen. Er is een vliegtuig neergehaald-neergeschoten en al het mismaakte dat de mensheid kan veroorzaken, en dat komt op het nieuws. Extra attentie omdat er 195 Nederlanders in dat specifieke vliegtuig zaten. Nederland is in shock, want zulke dingen gebeuren normaal gesproken niet. Laat staan een crash van een vliegtuig of een oorlog etc. zulke dingen gebeuren alleen aan de andere kant van de wereld, wanneer geen enkele Nederlander er werkelijk wat mee te maken heeft. 't Is tenslotte zo'n klein land.
Nu zeuren er een aantal, toch vrij veel, over het feit dat in het nieuws niks meer te horen is over Gaza.  Ja, sorry hoor. Actualiteit jongens. Natuurlijk is alles wat in Gaza gebeurt heftig en verschrikkelijk, maar dat is nu langzamerhand al 40 jaar niet bepaald een fijne plek om te zijn. Moet wel zeggen dat toen ik het Jeugdjournaal (verplicht) moest kijken van mijn moeder ik niks begreep van de oorlog daar en een hekel had aan het trieste, altijd hetzelfde nieuws. Dus ja, dat speelt al een tijdje. En ja, ik weet dat het daar bij de Gazastrook op dit moment echt heel erg is, heftige periode, nieuwswaardig enzo, maar wij Nederlanders kiezen (net zoals elk ander land) altijd liever voor nieuws dat gaat over onszelf.
Dus voor dat bruin getinte-Nederlanders nu weer zeuren over wat voor rot land Nederland is, die geen medeleven voelt en kut Rutte en zo, blabla... kijk dan even naar het land waar je (groot)ouders van verhuisd zijn, want die kunnen geen geld doneren, want daar is geen geld voor. Just saying: Nederland is nummer 9 op de ranglijst van rijkste land ter wereld. En vraag je nu echt af: wat kan een klein land als Nederland werkelijk betekenen voor de wereld... bij de Gazastrook terwijl wij hier met Geertje Wilders al in de knoop zitten en allemaal bang zijn voor de Islam.

Natuurlijk sterkte voor iedereen. al het rampspoed in de wereld zou natuurlijk afgelopen moeten zijn. Oorlogen zijn totale onzin, zinloos geweld en ongevraagd gezeik, maar alleen met de slechte dingen zullen wij leren accepteren wat de goede dingen in het leven zijn. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Alles wat in de winkels ligt is al voor je geselecteerd.

Het wijf dat elk weekend haar kont staat te draaien

The Very Mery Christmas Wish List